onsdag 19. juni 2013

To nye lettleste spennings-serier

Thomas Halling: "Uhyggelig utflukt" (serie: "Trio i trøbbel")

Svenske Thomas Halling har skrevet flere bøker for barn, og denne boken er fra en ny spenningsserie som heter "Trio i trøbbel". Serien handler om søsknene Linus, Maja og Oskar, og de er åtte, ti og tolv år gamle. Bøkene er ganske tynne, med stor skrift, mange tegninger og ganske lette å lese. Dette er spenningsbøker med ganske "uskyldig" spenning, og de passer nok bedre for de på åtte år enn de på tolv år.

Bøkene handler om alle søsknene og at de roter seg opp i litt skumle situasjoner. I denne boken har de fått dra på strandtur uten foreldrene, på en betingelse, nemlig at de ikke nærmer seg det gamle slottet!

Men hva tror dere...for at dette skal bli spennende klarer selvfølgelig ikke ungene å motstå fristelsen til en liten tur bortom slottet. Og når døra i tillegg er åpen så må de bare...
Her blir både barn og voksne virkelig overrasket!
Foreløpig er det kommet to bøker i denne serien på norsk, og den andre heter "Farlig ferie".

Hvis du vil låne disse bøkene trykk herArne Svingen: "Den onde læreren" (serie: "Svingens mørke verden")

Her har Arne Svingen lagd en spennings-serie som passer for de som kanskje er litt for unge for "Marg & bein"-serien. "Svingens mørke verden" består av bøker som er ganske tynne, lettleste, med stor skrift og mange tegninger. Ganske spennende og skummelt, og de passer godt for de rundt 8 - 9 år.

I denne boken møter vi Balder, som ikke akkurat er den tøffeste på skolen. Når han skjønner at vikar-læreren ikke er den han utgir seg for, og planlegger kidnapping av alle barna når de sitter i bussen på vei til det de tror er Teknisk museum, da må Balder være tøffere enn han noen gang hadde drømt om. Det nytter nemlig ikke for en gutt som ham å anklage en lærer for å lyve, for det er det ingen som kommer til å tro på! Det blir litt av en busstur for barna i Balders klasse!

Hittil har det kommet syv bøker i denne serien, og hvis du vil låne noen av dem trykk her


Kristin