onsdag 19. juni 2013

"Den nye læreren" av Bjørn Ingvaldsen

Første bok i serien "Sønnen til læreren".


Ny morsom bok av Bjørn Ingvaldsen, og første bok i en ny serie. Denne serien handler om Viktor og pappaen hans, og Viktors pappa er ikke som andre pappaer.

Boken begynner med at Viktor og pappa for n'te gang stikker av fra en sint huseier, fordi pappa ikke har betalt husleien. Denne gangen gjør de det midt på natten, med huseierens hestehenger på slep, og huseieren blir ikke veldig fornøyd. Tvert imot, han blir lynende sint, og Viktor og pappa må kjøre langt og gjøre noen triks underveis for å gjemme seg, så huseieren ikke skal finne dem og slå til pappa.

Pappaen til Viktor har ingen jobb, han spiller poker og taper alltid penger, og derfor har han aldri penger til å betale for seg. Det har gjort at pappaen til Viktor har blitt ganske flink til å lyve, lure og stjele. Han har til og med sittet i fengsel. Nå er Viktor lei av å flytte hele tiden fordi pappaen må gjemme seg, nå vil han ha en pappa med med en ordentlig jobb, et hus å bo i, og vanlig skole og venner.

Alt ser ut til å ordne seg når pappa en dag kommer tilbake med en plan, en super plan (mener han).

Men...selvfølgelig blir det trøbbel. Pappaen til Viktor kan bare ikke være ærlig. Når han nå gir seg ut for å være tvillingbroren sin, Roy, og får seg jobb som lærer på en øy ute i havgapet, er det duket for problemer, masse problemer, og det er Viktor som må hjelpe pappa.

Med en sånn pappa blir det vanvittig mange morsomme scener for oss som leser boka. Stakkars Viktor. Pappaen har en helt utrolig evne til å lande på beina, og det gjør han også i denne første boken som lærer på øya Hogna, selv om han ender opp med et helt fotballag fra Egypt som skal ut for å lære hav-fiske fra fiskebåten til ordføreren.

Boken er ganske kort og veldig grei å lese. Mange morsomme scener, og den forteller veldig ærlig om hvordan det er å ha en forelder som ikke passer helt inn, og som ikke har helt samme oppfatning av hva som er rett og galt som de fleste andre. Passer nok best for de rundt 8 - 10 år.

Hvis du vil låne denne boken trykk her

Kristin