onsdag 19. juni 2013

"Regnbueøya" av Daisy Meadows

Det er 14 bøker i serien "Regnbueøya", og den første boken i serien heter "Den røde alven Rubina".
Denne serien er nok en serie som passer best for jenter, med søte alver, pene kjoler, stjerner i håret, konge med gullkappe, dronning med diamanttiara, og to venninner som skal løse et mysterium.

Utgangspunktet for serien er de to jentene Rakel og Kirsten, som møtes og blir bestevenninner da de reiser til Regnbueøya på ferie, hvor de skal være en uke. Under utforskning av øya bestemmer de seg for å finne slutten på regnbuen, og der finner de akkurat det man egentlig skal finne...en sort gryte!
Oppi gryta viser det seg at det er en alv fra Alvelandet som sitter innesperret, og hun er den røde alven Rubina. Hun og alle søstrene hennes er de som skaffer farger til Alvelandet. De er nå forhekset og forsvunnet, og jentene lover å bruke de seks gjenværende dagene av ferien til å finne alvene og å redde Alvelandet fra forbannelsen.

Seks alver igjen, alle med forskjellig farge og navn som passer til fargene, og når jentene har funnet og samlet alle alvene, får Alvelandet tilbake fargene sine.

Boken har litt fantasy-preg, spenning, magi, profetier og barn som må bryte forbannelsen. Bøkene i serien er små, med god skrift og med flere tegninger, så det er forholdsvis lette bøker å lese. Utenpå er bøkene veldig fristende for små "prinsesser" - fulle av farger, blinkende stjerner og søte alver. Passer bra for unge jenter som leser selv, men også for høytlesning for 5-6 åringer.

Hvis du vil reservere noen av bøkene i serien "Regnbueøya" trykk her

Kristin