onsdag 19. juni 2013

"Salamandergåten" av Jørn Lier Horst

Første bok i serien "Clue".


Ny krimserie for barn! Serien "Clue" er skrevet av Jørn Lier Horst som har skrevet flere krimbøker for voksne, og han er selv politimann.

Boken handler om barna Cecilia, Leo, Une og hunden til Une som heter Egon, og her kommer også Clue-navnet fra, nemlig forbokstaven til alle de fire hovedpersonene.

Barna befinner seg på eller ved pensjonatet Perlen, på et idyllisk ferie - og badested i Norge. Det er sommerferie og mange gjester på pensjonatet.
Boken starter med at Cecilia finner en død mann på stranden! Han er skyldt i land i løpet av natten og ingen vet hvem han er eller hvor han kommer fra. Cecilia og hennes nye lekekamerat, Leo, rekker å undersøke åstedet og ta bilder av den døde mannen før politiet kommer, og de oppdager et par mystiske ting: den spesielle tatoveringen av en salamander på mannens arm og ferske fotspor i sanden rundt liket. De bestemmer seg for å finne ut mer, for dette klarer de bare ikke å holde seg unna. Det skal bli mere spennende enn de kanskje hadde ønsket, og de oppdager fort at det kan være farlig å leke detektiv.

Pensjonatet viser seg å være bebodd av mer enn en mystisk type, barna tar store sjanser da de starter med både spaning om natten og innbrudd på andres hotellrom. Men...det viser seg til slutt at de hadde rett, det foregår noe ulovlig midt blant hotellgjestene, og politiet har ikke funnet ut av alt enda.

Dette er ikke den første barneboken hvor nysgjerrige barn ikler seg rollen som detektiver og løser mysterier på stedet der de bor, før politiet har funnet fram til løsningen, men den er utrolig spennende! Den er også lett å lese og med omgivelser og et plott som alle kan kjenne seg igjen i. Passer bra for barn rundt 10 - 12 år.

Andre bok i denne serien heter "Maltesergåten" og tredje bok heter "Undervannsgåten", og de er begge til utlån.

Hvis du vil låne bøkene i "Clue"-serien trykk her

Kristin