onsdag 25. januar 2017

"Skoddefyrstens hevn" av Lars Mæhle

Første bok i serien "Krimteam Siri og Max"

Krimteam Siri og Max består av, akkurat ja: Siri og Max.
De bor i Heimvik,  et veldig lite tettsted, et eller annet sted i Norge.
I Heimvik skjer det stadig noe skummelt, og det er mange forbrytelser og mange skumle typer der, enda så lite stedet er (men det må det jo være skal man få til en detektivserie!).

Lensmannen i bygda, som er Siris bestefar, er dessverre både lat og litt dum, og vil helst bare sitte og slappe av og spise nøtteis. Han holder seg langt unna skumle typer.

Derfor er det Siri og Max som må danne sitt eget detektivbyrå, for å hjelpe bestefar, men også fordi det er kjempespennende å jakte på forbrytere og løse mysterier. Det synes i hvert fall Siri.
Max er ikke like tøff og uredd, men til gjengjeld er han veldig god til å knekke koder og løse gåter - en skikkelig mesterhjerne. I tillegg er han glad for alle påskudd for å komme seg ut av huset hvor han bor sammen med den ekle onkelen sin, Frank «Kula».

I den første boka er krimteamet på jakt etter den eller de som har vært så frekke å stjålet alle medisinene på dyreklinikken. Medisiner som skulle redde syke dyr. Noe Siri og Max synes er helt forferdelig. I tillegg jakter de på «Skoddefyrsten», den skumle skikkelsen som vandrer rundt i tåkelagte smug om natten.
Spennende lesing for mellomtrinnet, god skrift og ganske mange tegninger.

Hittil har det kommet tre bøker i serien om Siri og Max, og de neste i serien heter "Mesterhjernen" og "Gjenferdet på Heimvik gods".

Hvis du vil lese bøkene i serien, trykk her

Kristin