onsdag 25. januar 2017

"Gutten i kjolen" av David Walliams

David Walliams er Englands mest populære barnebokforfatter og det holder han nesten på å bli her i Norge også. Og det skjønner vi godt! Han er rett og slett en utrolig flink forfatter som veldig mange liker. Jeg tipper at mange kanskje har lest en eller flere bøker som han har skrevet, for eksempel «Den rikeste gutten i verden», «Gangster-bestemor», «Rotteburger» og «Demontannlegen».

I denne boken møter vi Dennis, som er 12 år gammel. Han bor i et helt vanlig hus i en helt vanlig gate, i en helt vanlig by sammen med faren og storebroren John. John er 14 år og det han er aller best på, er å sette seg oppå ansiktet til Dennis og fise. Det Dennis er best på, er å spille fotball. Han er faktisk så god at han er best på skolen.

Uansett, det som er ganske trist er at mammaen til John og Dennis dro da foreldrene skilte seg. Hun dro, og kom ikke tilbake. Dennis savner henne så veldig, og han lurer på hvor hun er. Både faren og John sier at hun aldri kommer tilbake, men Dennis nekter å tro på dem.

Heldigvis spiller ofte Dennis, John og faren fotball sammen i hagen, og da står faren i mål fordi han er så tjukk. Dennis er spiss, og han scorer ca. en million mål i året.

Men det er ikke bare fotball Dennis er interessert i. Helt tilfeldig oppdager han at han blir veldig fascinert av – tro det eller ei – kjoler. Dette høres jo helt sprøtt ut, og det blir det også – med mange forviklinger, fotballmål og paljettkjoler. Og så lærer man noe veldig viktig i tillegg; det er viktig å tørre å være seg selv.

Veldig, veldig morsom bok!!

Hvis du vil låne "Gutten i kjolen", trykk her

Marthe