onsdag 25. januar 2017

"Kartmysteriet" av Jack Chabert

Første bok i serien "Poptropica".

Poptropica er et univers på nettet. Det er opprinnelig laget som et online-spill, og en av idemakerne er Pingles dagbok-forfatter Jeff Kinney.
Bøkene som handler om universet bak det populære spillet, er laget som tegneserier.

Boken handler om tre barn, Jørgen, Mia og Oliver, som blir kastet ut fra en ballong av den onde skurken Oktavian, og havner på en av Poptropica øyene. Først ser øya ubebodd ut, men det er den ikke.
De som bor på øya er derimot ikke så lette å ha med å gjøre. Øya er nemlig bebodd av forhistoriske dyr og vikinger!

Heldigvis har barna funnet et kart som kan hjelpe dem å komme seg bort fra øya og hjem. Kartet er ikke noe vanlig kart, men et digitalt kart som til og med svarer på spørsmål samtidig som det viser veien. Det de ikke vet, er at kartet tilhører Oktavian, og han er rasende fordi de har tatt kartet hans. Vikingene er heller ikke så blide når de fanger barna, og som om ikke det var nok, har de sultne sabeltanntigere i hælene. Hvordan skal dette gå? Kommer de seg noen gang hjem igjen?

Neste bok kommer i februar 2017 og heter «Ekspedisjonen som forsvant», og barna har nok ikke kommet seg hjem igjen, men havner på en av de andre øyene i Poptropica universet.

Artig tegneserie-roman som er lett å lese, og i tillegg spennende.Tegningene er ganske morsomme, med typer med skikkelig store hoder og veldig uttrykksfulle øyne. Passer for mellomtrinnet.

Hvis du vil låne denne morsomme og spennende boken, trykk her

Kristin