fredag 15. april 2016

"Nidstangen" av Åsa Larsson og Ingela Korsell


Dette er første bok av i alt 10 planlagte bøker i serien "Pax". Fem av de har kommet, og de er veldig populære både i Sverige og Norge.

Brødrene Viggo og Alrik har nettopp flyttet til den lille byen Mariefred, og første skoledag på den nye skolen starter fint. Viggo begynner i 5A og Alrik begynner i 7A. Men allerede i første friminutt klarer ikke Viggo å holde munn da en i klassen hans jukser på fotball-leken "Konge", og de begynner å slåss. Storebror Alrik får med seg det som skjer, og hiver seg inn i slåsskampen for å beskytte lillebroren.

De voksne misforstår hendelsen og det ender med at Viggo og Alrik må jobbe som gartnere etter skoletid som straff. Men før de begynner med gartner-jobben, må de hjelpe til med å tørke støv i et eldgammelt, hemmelig bibliotek. De får beskjed om at de ABSOLUTT ikke må være nær bøkene i den ene låste bokhyllen, men Viggo (som er litt for glad i å nappe med seg ting), stjeler nøkkelen til den låste bokhyllen og tar ut en bok! Det rare er at boken er varm og etter kort tid vibrerer den. Hva er det som skjer!?

Plutselig blir hele biblioteket mørkt og de ser ingenting selv om de slår på lommelykten. Og hva er den lyden!? Av noe som knirker og knurrer? Brødrene prøver å komme seg bort til døren, men den er låst fra utsiden. Hva er det som skjer???

Etter hvert begynner underlige ting å skje i Mariefred. Overnaturlige vesener vekkes til live. Det blir farlig på ordentlig og Viggo og Alrik må virkelig vise at de kan være både modige og smarte for å overleve. Dette er veldig spennende og man klarer nesten ikke å legge fra seg boka!

Som det står bakpå boka: "Du bare leser og leser. Det er umulig å gjette hva som skjer videre..."

Hvis du vil låne noen av bøkene i "Pax"-serien, trykk her

Marthe