fredag 15. april 2016

"Demontannlegen" av David Walliams

David Walliams er Englands mest populære barnebokforfatter og det holder han nesten på å bli her i Norge også. Og det skjønner vi godt! Han er rett og slett en utrolig flink forfatter som veldig mange barn i forskjellige aldrer liker. Det er til å med mange som synes han er den neste Roald Dahl!

Hittil er det kommet ut seks bøker oversatt til norsk og de heter "Den rikeste gutten i verden", "Gangster-bestemor", "Rotteburger" og den nesten helt nye "Demontannlegen". I tillegg to billedbøker som heter "En ganske irriterende elefant" og "Den første flodhesten på månen".

I "Demontannlegen" møter vi Alfie som er livredd for å gå til tannlegen. Nå er det på tide - han rett og slett MÅ til tannlegen - tennene hans har nemlig begynt å råtne!
Nesten alle tennene hans er dekket av en slimgul farge og de som ikke er gule, de er brune. De har blitt sånn på grunn av godteri, brus og altfor mye sukker.
Noen av tennene til Alfie har til og med falt ut! En av tennene festet seg i en fløtekaramell og ble værende i karamellen.

Alfie har blitt 12 år gammel, men han har ikke vært hos tannlegen siden han var 6 år!
Og den gangen skjedde det noe hos tannlegen som Alfie ALDRI glemmer. Og det er på grunn av den hendelsen Alfie har tannlegeskrekk.

For å få vite hvorfor Alfie har tannlegeskrekk og hvorfor så mye merkelige og grøssende ting skjer om natta i Alfies hjemby, så må du lese denne boka! Du kommer til å le deg i hjel og kanskje grue deg litt til neste gang du selv skal til tannlegen :)

Hvis du vil låne "Demontannlegen" eller noen av de andre bøkene til David Walliams, trykk her

Marthe