fredag 15. april 2016

"Nedtelling" og "Invitasjonen" av Bjørn Sortland og Timo Parvela


Bjørn Sortland og Timo Parvela har skrevet mange bøker for barn, og veldig mange har lest Bjørn Sortlands populære spennings-serie "Kunstdetektivene".

I denne nye serien som heter "Kepler62" er det like mye spenning, og det som er litt morsomt er at de to første bøkene i serien kan leses i den rekkefølgen man vil - det er altså ingen av dem som er nr. 1 eller nr. 2 - det velger man selv.

I "Invitasjonen" møter vi brødrene Ari og Joni. De prøver iherdig å runde det populære dataspillet "Kepler62", noe som ingen har klart før dem. Det går rykter om at de som runder spillet blir hentet av en hemmelig organisasjon og tatt med til et mystisk og spennende sted hvor man blir opplært til å dra på en ekspedisjon til en planet som ligner på jorden. Kanskje.

I "Nedtelling" møter vi Marie, datteren til en superrik våpenhandler. Etter å ha betalt noen nerdevenner for å runde det umulige Kepler-spillet, får hun en mystisk beskjed. Er hun virkelig utvalgt til å bli med på en ekspedisjon ut i verdensrommet? Men hva om hun angrer etter at hun har svart ja?

Mange fargerike tegninger gjør denne serien ekstra spennende! Og han som har tegnet de har også jobbet med "Angry birds":)

Hvis du vil låne denne serien, trykk her

Marthe