torsdag 15. august 2013

"Rett i strupen!" av Tore Aurstad og Carina Westberg

Ny bok av Aurstad og Westberg om Simen og Tuva - snushaner de lux! Dette er femte bok i serien og forrige bok heter "Knask eller knep". Denne gangen er Simen og Tuva på hytteferie på en øy på sørlandet og der foregår det noe mystisk. Det starter med lyder om natten, som nesten høres ut som ville dyr. Så finner de en død grevling som helt tydelig er drept av et stort rovdyr og i tillegg er det historien til Aslaug som de leier hytta av. Om en dame som ble så skremt av en svart panter at hun løp i døden utenfor en fjellskrent.

Hva er det som skjer? Øya skjuler både grotter og feller som barna snart oppdager, og også noen dyr som sårt trenger deres hjelp. Og hva er det egentlig med Eilif, mannen til Aslaug, som har kjelleren full av utstoppede dyr? Eller hva med den mystiske lastebåten "Pantera" som har ankret opp i en bortgjemt bukt?

Spennende, lettleste bøker for mellomtrinnet, eller andre litt øvede lesere som vil ha en bok som ikke er altfor vanskelig å lese. Fine, fargesterke illustrasjoner. Alle fem bøkene om Simen og Tuva er kommet i serien "Løvepluss".

Hvis du vil lese "Rett i strupen!" trykk her

Kristin