torsdag 15. august 2013

"Serumekspressen" av Geir Svardal

Selma, en 10 år gammel jente fra Kristiansund, ligger dødssyk på sykehuset etter at hun ble bitt i hånden av en mink. Ute raser det verste uværet i Norge på lang tid. Det er livsfarlig for fly å lette og nesten ingen biler kan kjøre på veiene. Hvis legene skal redde Selmas liv må de ha en medisin, et serum, som bare finnes på Ullevål sykehus i Oslo, 597 kilometer unna. Minuttene tikker fort og Selma har ikke lenge igjen. Alt virker umulig.

Da den unge rallykjøreren Marcus Krog får høre om saken på nyhetene, bestemmer han seg fort - han og kartleser Emma skal frakte serumet til Kristiansund, koste hva det koste vil.
Med hjelp fra både politiet, Vegvesenet og forsvaret legger de ut på turen gjennom Norge i snødrevet. Det blir en kamp med tiden for å redde Selmas liv, og prblemene lar ikke vente på seg!

Kjempespennende! Ganske stor skrift, lett å lese, og med morsomme tegninger.

Dette er forfatterens første bok for barn, men han har tidligere skrevet bok om Petter Solberg. Forfatteren er selv en rally-kjører, og kjenner miljøet godt. Historien han har skrevet om i denne boken bygger på en hendelse fra 1964, hvor en dame i Ålesund virkelig ble reddet av to rally-kjørere som hentet medisin til henne. For oss som har lest historien om hundespannet som i 1925 reddet flere barn i Nome i Alaska fra å dø av difteri, kjenner vi igjen flere likheter. Det som er interessant er at det faktisk går an å legge en lignende historie til vårt moderne samfunn og allikevel få det til å virke veldig troverdig. Løp å lån!


Hvis du vil låne "Serumekspressen" trykk her

Kristin