torsdag 19. september 2013

"Motstanderne" av Arne Norlin og Andreas PalmaerFørste bok i serien "Fans".

Ny serie om fotball, favorittlag og fans, og litt om forelskelse og kjærlighet. Første bok av tre. Serien foregår i Stockholm og handler om Noel, ihuga Hammarby-fan, og nyinnflyttede Tove som heier på AIK, hvor faren hennes er den store stjernen. Tove og Noel blir gode venner (kanskje litt mer enn gode venner også etter hvert?), og prater masse om fotball og favorittlaget sitt.
Det dumme er bare det at de ikke skjønner at de heier på forskjellige lag! Det oppdager  de først etter at pappaen til Tove, stjernen som har vært proff i utlandet, senker Hammarby i lokaloppgjøret, med en straffe som alle mener er filming.
Først da går det opp for vennene at de faktisk står på hver sin side i ”krigen” mellom fansen til Hammarby og AIK. Og fotballfans mener alvor……., spesielt gjengen til Tobbe, broren til Noel.
Alt blir plutselig fryktelig vanskelig, og spesielt Noel må virkelig gå noen runder med seg selv og samvittigheten sin, for å finne ut hva som egentlig betyr noe, og hvordan man må stå opp for vennskapet.

Fin bok for 11-12 åringer, som har en god porsjon interesse for fotball.  Ganske spennende lagt opp siden vi følger Noel og Tove i annethvert kapittel, og de ikke er klar over før langt ut i boken at de egentlig er ”fiender”.  Boken er jo den første i en serie på tre, og slutter veldig uavklart og dramatisk. Her må man lese videre når de to neste bøkene kommer!

Trykk her hvis du ønsker å låne "Motstanderne".

KNP