torsdag 8. mars 2018

"Tårer forandrer ingenting" av Espen Dekko

«Tårer er tanker vi ikke klarer å si, sa pappa. Det er sant. Men tårer er også bare begynnelsen. For når tårene får slippe til, blir de til ord. Ord som trenger å bli sagt.»
Nå er pappa borte. Død, og det er ikke sant, det hjelper ikke å gråte. Tårer forandrer ingenting.

Det er sommerferie og jenta i boka er hos farmor og farfar som hun alltid er om sommeren. Alt er som det skal være, med sommer, sol, vafler, båtturer og katten Mim, som skal ha kattunger! 
Bortsett fra at ingenting er som det var før, for det er første sommeren etter at pappa døde.
Hovedpersonen i boka, jeg, har ikke noe navn, men er en jente på 11 år som akkurat har mistet pappaen sin. Hun sliter med sorgen, og klarer ikke helt å gråte slik hun egentlig vil.

I løpet av sommeren hos farfar og farmor, som også sørger og skjønner akkurat hvordan hun har det, opplever hun ting som gjør at hun til slutt kan slippe tårene løs, og gjøre som pappa sa: «la dem bli til ord som trenger å bli sagt».

Vi får være med på en sommer full av opplevelser, noen morsomme og hyggelige, og andre ganske triste, og noen veldig spennende.
En utrolig vakker historie om ei flott jente som bare trenger litt hjelp til å løsne tårene,  noen helt fantastiske besteforeldre og noen flott sommerdager - akkurat slik sommerferie hos besteforeldre skal være.

Hvis du vil låne denne boken, trykk her

Kristin