fredag 14. juli 2017

"Den skjeve mynten" av Jennifer Bell

Historien om Ivy og storebroren hennes Seb, starter med at de sitter i en ambulanse sammen med bestemoren deres, som er hardt skadet. Bestemoren falt plutselig om da hun stod å lagde kjøttpai på kjøkkenet, mens Ivy og Seb kranglet så høyt at de ikke hørte at bestemoren ropte etter hjelp.

Bestemoren får heldigvis god pleie på sykehuset, og Ivy og Seb drar hjem igjen til bestemorens hus.
Inngangsdøren er åpen da de kommer hjem, og lyset er på.
Ivy var sikker på at hun slokket lyset før de dro med ambulansen?

Da de kommer inn på kjøkkenet er alt helt rasert - kjøleskapet er veltet og det er fult av hermetikkbokser, frokostblanding og kjøkkenutstyr strødd  rundt på gulvet.

Men det mest skremmende av alt er at foran søsknene svever en stor, skinnende, svart fjær. Den svever helt av seg selv midt i luften, og den har risset inn ord i tapetet på veggen.
Det står: "VI SER DEG NÅ".

Dette er starten på en helt spesiell, fantastisk historie om Ivy og Seb. De forstår snart at bestemoren har vært innblandet i mer enn de kunne forestille seg, og de får oppleve London slik som ingen andre har opplevd London tidligere - nemlig i den skjulte byen under London som heter Lundinor.
Her får de raskt vite at de ikke er velkomne. Og de må finne en vei ut av denne undergrunnsbyen og redde foreldrene fra vekkerklokken som teller ned til de skal dø. Og bestemoren - hva vil skje med henne om de ikke rekker fram før det er for sent?

Veldig spennende fantasy for barn. Dette er første bok i serien om Ivy og Seb, og vi gleder oss veldig til fortsettelsen!

Hvis du vil låne "Den skjeve mynten", trykk her

Marthe