torsdag 13. juli 2017

"Alt som teller" av Ingrid Ovedie Volden

Det er første dag i sjuende klasse etter sommerferien, og Petra gleder seg til å begynne på skolen igjen.

I første time har de matte. Petra liker tall, men ikke alle tall. Hun liker bare partallene, som for eksempel 2, 4, 6, 8... Ikke oddetallene. De er skumle, for de kan ikke deles med noen. Partallene er gode tall, de kan deles og de passer sammen. I mattetimen lærer de om tallet 3, 14, også kalt pi. Læreren sier at det er et tall som aldri slutter - det fortsetter i uendeligheten.
Petra ser for seg tallene som aldri slutter, og hun blir kvalmere og kvalmere. Tilslutt kaster hun opp utover pulten sin. Første dag i sjuende klasse starter helt "perfekt".

Petra er også redd for en ting til: vann. Det har hun vært helt siden den dagen hun og bestevennen Chris gikk over isen en vinterdag for flere år siden.
Etter oppkast-hendelsen får Petra i oppdrag av helsesøster å møte det hun er redd for - hun må utfordre seg selv. Så oppdraget hennes blir å dra en tur i svømmehallen. Hun trenger ikke å gå ut i bassenget - det holder at hun ser på bassenget den første dagen.

Petra drar til svømmehallen, og alt går egentlig veldig fint.
Så får hun øye på en gutt som står ved bassengkanten. Han har svart badeshorts og blå svømmebriller. Petra tror nesten hun drømmer. Så hopper gutten ut i vannet og begynner å svømme. Han svømmer så fort at det ser ut som armene hans er propeller.

Og fra denne dagen blir ingenting lenger sånn som Petra er vant til - hun oppdager at verden er større enn den lille byen hun bor i og at det å møte sin største frykt, kan vise seg å bli veldig spennende og fantastisk.

Dette er en bok om vennskap, tall og forelskelse.

Hvis du vil låne "Alt som teller",trykk her

Marthe