torsdag 22. desember 2016

"Elizabeth I." av Linn T. Sunne

Vi som jobber med barnelitteratur til daglig kjenner Linn T. Sunne fra før, for hun har skrevet mange bøker for barn og ungdom. Denne gangen har hun laget en faktabok.

En liten, tynn, lettlest biografi om dronning Elizabeth I av England.
Det er skrevet mange biografier om Elizabeth, og jeg har lest mange av dem, men jeg har ikke sett en så enkel innføring på norsk før.

Boken forteller om lille Elizabeth fra hun er litt over ett år, til hun er godt etablert på Englands trone.
Den er enkelt skrevet, informativ og morsom. Den trekker ut små episoder i Elizabeths liv som kanskje er mer morsomme for små barn å lese om, enn det vi voksne er mest interessert i.
Den har enkelt språk og mange illustrasjoner, noen av dem tegninger av Jenny Jordahl, andre fotografier fra samtiden. Den er også full av faktaruter som forteller oss mer utfyllende om noen av hendelsene i Elizabeths liv.

Boken slutter når Elizabeth er voksen og dronning, men bakerst kan du lese hvordan det går med henne, samt få nyttige oversikter over personer og viktige hendelser i dronningens liv.
En fin bok for oss som liker engelsk historie, for her kan vi formidle fortellingen om en av verdenshistoriens mest spennende kvinner til ganske så små barn.

Hvis du vil låne boken om Elizabeth I, trykk her

knp