onsdag 14. desember 2016

"Det mørkeste mørket" av Chris Hadfield

Chris er astronaut. Hele dagen leker han og hunden hans at de er astronauter på oppdrag et eller annet sted i verdensrommet.
Når kvelden kommer har han egentlig ikke tid til å legge seg, men han må jo det, og da kommer monstrene. De aller skumleste som trives i det mørkeste mørket.

Som alle foreldre prøver også Chris sine alle triks de kan. Lyset på, ligge i deres seng, sjekke rommet for monstre, men det hjelper ikke - han får ikke sove alene.

Så kommer den aller viktigste dagen i Chris sitt liv, 17.juli 1969, dagen for den første månelandingen. Alle samles foran øyas eneste TV-apparat, og Chris har gledet seg til dette så lenge han kan huske.
Når han sitter der og følger med på astronautene som hopper rundt på månen, oppdager han at det aller mørkeste mørket faktisk er det mørket som er i verdensrommet, og han finner ut at noe av det han ønsker aller mest er å utforske nettopp dette fantastisk vakre mørket der ute i verdensrommet.

Chris blir astronaut, dette er historien om han som liten gutt, og han utforsker virkelig verdensrommet, blant annet som Canadas første mann på spasertur i rommet.

En utrolig fin bok om å overvinne redsler, og ha tro på drømmene sine og vite at du aldri er helt alene, for drømmene dine er alltid med deg.

Nydelig illustrert av The Fan Brothers. Liker spesielt tegningen der alle de skumle monstrene på rommet hans, sitter sammen med ham på sengekanten og ser på mørket i verdensrommet.
De er ikke skumle lenger i det hele tatt.

Billedboken avsluttes med noen faktaruter og bilder, som forteller hvordan det gikk med Chris.

Hvis du vil låne denne boken, trykk her

knp