torsdag 19. september 2013

"Stuarts mirakuløse mysterium" av Lissa Evans

Stuart Horten bor med mor og far og har det bra. Han er 10 år, men ganske kort for alderen. En dag kommer mor hjem og forteller at hun har fått ny jobb, og den er for langt unna til at hun kan kjøre fram og tilbake. Så derfor må de flytte, til et sted som heter Beeton - stedet der faren vokste opp.

Der er det kjedelig, akkurat så kjedelig som Stuart fryktet at det skulle bli.

En dag Stuart må gjemme seg for nabotrillingene, løper han inn i den gamle telefonkiosken ved postkontoret. Han oppdager at ledningen til telefonen er revet av, men likevel ringer den. Og da han nølende svarer, spør stemmen i den andre enden om det er mr. Horten? Det er fra biblioteket, de har den boka han har bedt om. men Stuart har aldri bestilt noen bok.

Her begynner eventyret. Stuart, og etterhvert trillingjenta April, leter etter onkel Tonys hemmelige tryllekunstverksted, som han forlot i 1944. Telefonen fra biblioteket er første ledetråd for å finne stedet der onkel Tony lagde de flotteste trylleapparater. Men vil Stuart og April klare det ingen andre har klart på nesten 70 år?

Den andre boken om Stuart heter "Stuarts besynderlige beretning", og det er en meget spennende fortsettelse på hvordan det går med Stuart, April og alle de andre.

Hvis du vil låne bøkene om Stuart, trykk her

TR