tirsdag 8. desember 2020

Julebøker

 Fine julebøker! 

 Benny går berserk. Passer for ca. 9 – 13 år 

11 år gamle Benny elsker julen. Han elsker maten, småkakene, snøen, musikken, julepynten og tradisjonene. To dager før julaften kommer foreldrene hans med en katastrofal nyhet: De har bestemt at hele familien skal feire jul i syden! Benny ser for seg vinterbleke foreldre i badetøy, og det blir ikke bedre når han får vite at de skal reise med et vennepar og deres tretten år gamle sønn, Ken. Aldri i verden om Benny skal sprade rundt i badebukse sammen med Ken, som siden sist de så hverandre har blitt enda kjekkere. Sydenturen må stoppes. Benny må gå berserk! Hysterisk morsom julefortelling! 

 

Dragevokterens jul. Passer for ca. 6 – 12 år 

«Noen steder, dypt inne i fjellet, finnes det hemmelige porter som leder inn til dragenes rike. Nesten alle er glemt eller forsvunnet, men det sies at noen få fortsatt finnes.» Slik begynner boken om dragevokterens jul. Dette er boken basert på storfilmen med samme navn. Fortellingen handler om Sara. Hun sniker seg rundt etter at det er blitt mørkt. Hva gjemmer hun seg for? Og det er ikke bare hun som gjemmer seg, noe lite og ildsprutende prøver å holde seg skjult i garasjen...En spennende, rørende og fin julehistorie om vennskap, med mange vakre illustrasjoner. 

 Stjernebarnet. Passer for ca. 6 – 12 år 

Årets julekalender på NRK handler om ti år gamle Jo, som opplever at foreldrene skal skilles. Midt i den vanskelige tiden møter Jo den jevnaldrende jenta Elly, som har helt spesielle egenskaper. Det han ikke vet, er at Elly er fra en annen verden og tilhører det magiske Stjernefolket. I denne rikt illustrerte boken får vi et innblikk i Ellys liv før handlingen i julekalenderen tar til. Da visste hun ikke om vår verden, og bodde blant sine egne langt mot nord. Faren prøver å lære henne å kontrollere kreftene sine, men Elly har sitt eget syn på hvordan ting skal gjøres. Dette er en spennende julefortelling om familiebånd og vennskap. 

 Snømannens jul. Passer for ca. 5 – 10 år 

Det er snart jul, snøen laver ned i byen, og barna bygger snømann. Han får øyne laget av steiner, gulrot-nese og fin julenisselue. Men hva skjer med snømannen når kvelden kommer, og barna går inn i varmen og lyset? Snømannen vil også veldig gjerne få oppleve julen, men hva skjer når snømenn kommer inn? Nydelige illustrasjoner i denne nye billedboken skrevet av artisten Sondre Lerche. 

  Jul i Bakkebygrenda. Passer for ca. 5 – 10 år 

Nå er det snart jul i Bakkebygrenda, og alle barna hjelper til med juleforberedelsene. Lisa, Lars og Bosse, Berit og Anna, Ole og lille Kristi setter opp julenek, hogger juletrær, kjører ved, baker pepperkaker og pynter for farfar. De synger også fine julesanger, pakker inn gaver og gleder seg til at det endelig skal bli julaften. Da kommer det julemat, julegaver og juleselskap. Astrid Lindgrens kjente julefortelling fra Bakkebygrenda er utgitt på nytt, og billedboken gir en koselig, nostalgisk julestemning for både liten og stor. 

  Julosaurusen. Passer for ca. 6 – 12 år 

På julaften skjer det noe helt magisk – det er nemlig da William møter Julosaurusen for aller første gang! Møtet mellom disse to skal vise seg å bli begynnelsen på et helt nytt vennskap, som tar de med ut på et juleeventyr hvor de blant annet møter syngende smånisser, flygende reinsdyr og kanskje til og med selveste julenissen? Hvis du trodde at dinosaurer og julen ikke passer sammen, så må du tro om igjen, for i denne boken er det full klaff!