tirsdag 17. mars 2020

"Astrid Lindgren" av Maria Isabel Sanchez Vegara

Bilderesultater for astrid lindgren vegara bok

Serie:

Little people, big dreams
Små folk, store drømmer

+ Min første biografi

Ny bok om Astrid Lindgren, og den aller siste er også den aller korteste! Det er en bok i serien: «Little people, big dreams».
Dette er en flott biografiserie for ganske små barn, som nå har bøker om mange kjente personer fra hele verden. Fra Astrid Lindgren til Coco Chanel, fra Rudolf Nureyev til Muhammed Ali, og mange, mange flere, skrevet på engelsk av forfatter Maria Isabel Sanchez Vegara og med forskjellige illustratører. Noen av bøkene er oversatt til norsk (håper det blir flere), og da heter serien «Småfolk, store drømmer».
Format og layout på boken er som en billedbok, med store illustrasjoner og en kort tekst på hver dobbeltside. Teksten er kort og lett å forstå, og forteller på en enkel måte om viktige øyeblikk og hendelser i personens liv. Illustrasjonene er barnevennlige og morsomme, og gir mer et inntrykk av å være en tradisjonell billedbok, enn sakprosa.
Bakerst i bøkene er det en tidslinje med fotografier, som supplerer informasjonen vi har fått i teksten, og som gir små barn deres første lille møte med personer de sikkert vil høre mer om seinere i livet.
Selv om mange av titlene fremdeles bare er på engelsk, er de lette å lese for ganske ferske engelsk-lesere, og kan fint brukes som engelsk trening. Samtidig er teksten så kort at vi som voksne formidlere kan simultan oversette for å formidle dem for enda yngre lesere.
Les så mange dere kan, for dette er artige (og lærerike) bøker, også for de voksne!

Vil også nevne at i Norge har det kommet ut en veldig lik serie om norske berømtheter, med et liknende design, og den heter «Min første biografiserie»

Kristin