onsdag 13. februar 2019

"Steinfjes" av Lars Daneskov


Lulu er en helt vanlig jente. Mammaen til Lulu er frisør, og Lulu synes moren klipper kjedelige frisyrer på kjedelige damer, og de har aldri tid til å høre på Lulu når hun snakker baklengs.
Pappa, han går alltid i møter, og hva gjør han på møter? Jo, han snakker med kommunen. Kjedelig. Og broren hennes, Morgan, han kan ikke snakke i det hele tatt. Han bare sitter der på gulvet med de tre tennene sine, og er…kjedelig.

Som om ikke det er nok, så vil bestevennen hennes, Otto (for hun har en bestevenn), bare sitte å se på og snakke om samlekortene sine av superhelter.
KJEDELIG! - det er det livet til Lulu er. 
Helt til hun finner en sprette-stein på stranda med et ansikt på. Hun hadde tenkt å bruke den til fiskesprett, men etterpå angrer hun i hvert fall ikke på at hun ombestemte seg, for nå skjer det ting.
Steinen er nemlig magisk, som en lampeånd, og den innfrir ønsker, så nå blir det morsomt. 
Plutselig er alt forandret – lillebror ikke bare snakker, han banner som en foss, mamma og pappa er blitt ordentlig rare, og følger ingen av de reglene de selv har lagd - hva med pølser til frokost f.eks!
Men…når en av samlekort-figurene til Otto står foran dem, og ikke helt vet hvordan man skal oppføre seg, da skjønner Lulu at dette har gått for langt, her må noe gjøres.
Passer fint som høytlesningsbok for barn ned i 6-8 års alderen.

Hvis du vil låne denne morsomme boken, trykk her

kristin