fredag 15. februar 2019

"Den hvite løven" av Mona Grivi Norman

Serie: Dyrehagedetektivene


Hanna og Theodor er så heldige at de bor i en dyrehage. Dyrehagen heter Lindegård, og mammaen til Theodor er direktør. Pappaen til Hanna jobber som dyrlege, og er veldig opptatt av å redde sjeldne dyrearter. Derfor er han veldig glad nå, når de har fått en hvit løveunge i parken.
Det er nemlig den første gangen det er født en hvit løve i Norge, og de skal ha storfint besøk av TV og aviser for å vise fram den nye løven, og fortelle verden hva hun heter, og navnet er…Elsa!
Elsas løvemamma klarte ikke ta vare på henne, så det er Hanna og dyrepasserne som har flasket henne opp med tåteflaske, og hun er fremdeles en liten baby.

Dagen før TV-sendingen skjer det noe forferdelig. Elsa forsvinner, stjålet i løpet av natten! Hvordan skal det gå, når en så liten løveunge ikke får den maten og det stellet hun trenger?
Hanna og Theodor må være detektiver, og finne Elsa før det er for sent. Her er det ingen som slipper unna mistanke, både vaktmestere, postmann og dyrepassere er i søkelyset. Tror du de finner skurken?

Lettlest spennings-serie for lesere av f.eks Operasjon-bøkene til Lier Horst. Kan fint leses for 6-7 åringer. Passe spennende, og morsomt med dyrehagen. Neste bok heter «Panda på rømmen», og kommer våren 2019.
Hvis du vil låne denne spennende boken, trykk her


Kristin