onsdag 19. desember 2018

"To og en halv detektiv" av Isaac Palmiola

Serie: Sherlock Hund

Første bok i en ny spennings-serie for barn om «søsknene» Agata og Artur, og hunden deres Sherlock Hund.
Agatas pappa og Arturs mamma har giftet seg, og bestemt at de skal flytte sammen, alle sammen, i en ny leilighet. Det er greit med ny leilighet, men det som ikke er greit er at de må dele rom!
Agata vil ikke dele rom med den grisen - han stinker! Da vil hun heller at de skal ta fra henne internett og bruke selfiestanga som dobørste, men IKKE dele rom med Artur. Nei, nei, nei. Men...foreldrene er smarte. De har nemlig kjøpt en hund til barna, og den får de beholde på en betingelse...de må bli venner, holde ut med hverandre, og...bo på samme rom.

Da finner de ut at de må legge om stilen, for hunden vil de beholde. Han er nemlig ikke en hvilken som helst hund, og hvorfor det, kan du finne ut hvis du leser boken.

Agata og Artur er veldig opptatt av mysterier og detektiver. De håper en dag å kunne bli medlemmer i den berømte Mystery Club, men da må de først vise at de virkelig kan løse de vanskeligste krimgåter. Den muligheten får de i denne første boka i serien, når selveste Sherlock Hund blir kidnappet av den ekle Hestehalefyren, Herr Sleikesen.
Her er det ekle skurker, teite politifolk, dumme voksne, smarte barn og en hund helt utenom det vanlige. Ganske lettlest, passer fint både som høytlesning og selv-lesing helt ned i 6-7 års alderen.

Hvis du vil låne bøkene i Sherlock Hund-serien, trykk her

knp