tirsdag 4. desember 2018

"Snøsøsteren" av Maja Lunde og Lisa Aisato

Maja Lunde, godt hjulpet av Lisa Aisatos vakre tegninger, har laget årets julebok.
Den har fått en velfortjent flott mottakelse og har vært utsolgt fra forlaget flere ganger.
Ventelistene på biblioteket er lange! Men...den er verdt å vente på.

Snøsøsteren handler om Julian , en helt vanlig gutt, som fyller 11 år på selveste julaften.
Det pleier å være den aller flotteste dagen i året, han elsker jul og tradisjoner, men i år er ingenting som det pleier, og julen ser ut som den kommer til å bli den tristeste du kan tenke deg.
Storesøsteren hans, Juni, døde i sommer. For mammaen og pappaen ser det ut som ingenting kan bli det samme igjen, og de har hverken lyst eller ork til å lage noen jul i år, selv ikke for de to barna de har igjen.

Så møter Julian Hedvig. Jenta i den røde kåpen med det glade fjeset, er det mest julete du kan tenke deg, og huset hennes – det er så vakkert pyntet, og rommer så mye juleglede at Julian kunne tenke seg å være der hele tiden.
Men...det er noe som ikke stemmer, både med Hedvig og huset hennes, og det oppdager du nok som leser ganske raskt. Hvem er den gamle mannen med nøkler til huset hennes, og hvorfor er det aldri noen andre hjemme der når Julian kommer?

Hvis du leser får du forklaring på alt dette, og du finner også ut om det blir noen jul og fin bursdag for Julian dette året.
En fantastisk bok, med verdens vakreste tegninger, som gir deg en utrolig flott julestemning.
Mye er ikke som du tror i boken, og noe er ganske trist, men det er lov til å gråte litt når du leser, det gjorde til og med forfatteren!

Boken har 24 kapitler, men handlingen starter etter tredje søndag i advent.
Derfor kan du velge om du vil lese boken på 24 dager som en kalender, eller hele på en gang, som jeg gjorde.
Passer ikke for de yngste barna, og jeg ville nok si at de bør være 7-8 år, men man kan godt være eldre (passer for helt opp til 110 år).

Hvis du vil låne Snøsøsteren, trykk her

knp