torsdag 1. februar 2018

"Hjertet er en knyttneve" av Ingrid Ovedie VoldenAline og Oliver går i samme klasse, men har aldri snakket med hverandre.
Aline er ny i klassen og hun har bestemt seg for ikke å snakke med NOEN. 
Det eneste Aline vil er å flytte hjem igjen til det stedet hvor hun kom fra.
Hun hater at foreldrene dro henne med seg da faren fikk tilbud om ny jobb i storbyen. Hun hater at hun ikke får sett bestevenninnen sin, hun hater at hun har et fødselsmerke i ansiktet og hun liker ingen i klassen.

Hele klassen får i oppgave å velge seg ut et organ hver som de skal skrive en oppgave om, og så skal de fremføre oppgaven foran klassen når de er ferdig.
Aline bestemmer seg for å skrive om hjertet. Hun velger hjertet fordi hun liker å kjenne sine egne hjerteslag, og hun liker sanger som handler om hjertet, kjærlighet og kjærlighetssorg.
Men det er IKKE fordi hun er forelsket at hun velger det!
Aline sender mail til overlegen på kardiologisk avdeling på Universitetssykehuset, og hun får komme å møte henne og stille henne spørsmål som hun lurer på til oppgaven.

Oliver sine foreldre har nettopp skilt seg, mammaen har møtt en ny mann og nå er Oliver alene igjen i leiligheten sammen med faren som er knust av kjærlighetssorg.
Oliver syns mamma er ganske teit, og han syns synd på faren. Han prøver å glemme hva som skjer hjemme, og henger mye med bestevennene Mehdi og Jakob på skaterampene.
Men en dag får han beskjed om at noe alvorlig har skjedd, og han blir hentet av moren på skolen – faren har fått hjerteinfarkt og er innlagt på kardiologisk avdeling på Universitetssykehuset.

Her, i sykehusgangene, møtes Aline og Oliver. Hun for å skrive oppgave, han for å besøke faren.
Noe rart skjer når de møtes her, utenfor skolen, borte fra alle de andre i klassen.

Oliver merker at han begynner å tenke på Aline, og Aline har ikke like lyst til å flytte tilbake igjen - hva er det som skjer???

Hvis du vil låne denne BRA boken, trykk her

Marthe