tirsdag 14. mars 2017

"Lars er LOL" av Iben Akerlie

Sommerferien er akkurat over og Amanda syns det er veldig fint å være tilbake på skolen.
Hun får endelig se Adam igjen, gutten i klassen som hun er VELDIG forelsket i.
I tillegg gleder hun seg veldig til å bli fadder for en søt, liten førsteklassing.

Problemene starter allerede første skoledag: først blir hun sprutet ned av farris og må være kliss våt med gjennomsiktige klær resten av skoledagen - attpåtil var det Adam som gjorde det.

I tillegg får Amanda beskjed av læreren sin om at hun skal være fadder for en gutt som skal begynne i klassen deres. Han heter Lars og har Downs syndrom.
Amanda vil bare synke ned i et hull, og hun syns alt er urettferdig.

Heldigvis har Amanda to veldig gode venner, Sari og Kay. De oppmuntrer henne og setter ting i perspektiv; dette er ikke verdens undergang.

Etterhvert blir Amanda og Lars veldig gode venner, og hun blir ofte med ham hjem etter skoletid for å gjøre lekser og spise middag.

Men så, en veldig dum dag, gjør Amanda noe veldig dumt som hun kommer til å angre dypt på. Og da mener jeg DYPT. Hun gjør noe som hun virkelig ikke burde gjort og ALT blir bare dumt.

Amanda må finne en måte å ordne opp i ting på, og det blir både krevende og morsomt.

"Lars er LOL" handler om vennskap, forelskelse og om å tørre å være den du er og å ikke bry seg så mye om hva andre måtte mene og tenke. En veldig bra bok for eldre barn/ung ungdom som kombinerer alvor med humor på en fabelaktig måte.

Hvis du vil låne "Lars er LOL",  trykk her

Marthe