tirsdag 14. mars 2017

"Dødens brødre" av Åsa Lind

Første bok i serien "Opus Olson"

Her kommer Opus Olson, ti år, og han er morsom!
Han mener egentlig ikke å være det, men for oss som leser om han er det ganske artig.

Opus er en ganske så vanlig gutt, men det skjer ganske så mye uvanlig i livet hans allikevel.
I denne første boken i serien har han funnet en gammel skrivemaskin, og for å teste skrivemaskinen begynner han å skrive ned alt han opplever, og det er ikke småtteri! (Skrivemaskinen mangler forresten i, så Opus må skrive alle i-ene etterpå for hånd!)

Vaktmesteren på skolen forsvinner. Bilen hans står igjen på skolen, og han tar ikke telefonen. Lokomotivet (læreren til Opus) sier at han sikkert har reist på ferie, men Opus tror han er kidnappet. Rektor oppfører seg merkelig og krangler åpenlyst med Lokomotivet, og hele skolen får magesyke av pizzaen de får på skolefesten. Hva skjer egentlig?

Opus, som har en livlig fantasi, finner noe mystisk i alt og alle rundt seg, spesielt de to skumle typene som følger etter ham fra butikken og har tatoveringer med «Dødens brødre».
Her må noen ordne opp, og det blir Opus, Mosse og Elena!

Skikkelig artig bok, mye på grunn av Opus Olsons utrolige morsomme tanker og fantasier, som han skriver ned med skrivemaskinen. Det blir også litt mystisk og spennende, for vaktmesteren har virkelig forsvunnet, og det er noe rart med rektor!
Ganske lettlest, godt med luft mellom linjer og flere avsnitt. Passer fint for de som er på alder med Opus, altså rundt 10 år.

Hvis du vil låne "Dødens brødre", trykk her

Kristin