mandag 28. november 2016

"Familien Schwindel" av Julian Clary

Det har kommet to bøker i serien: Familien Schwindel og Familien Schwindel åpner dørene


Familien Schwindel er hyener.
Mor og far het egentlig Flekken og Susanne og bodde på savannen i Afrika, helt til de en dag fikk en utrolig glup ide.
Et nyforelsket turistpar fra England hadde tatt seg et bad langt inne i bushen. Det skulle de ikke gjort, for der bodde krokodillen. De ble dessverre spist opp, og igjen på stranda lå alle klærne deres, og pass, billetter og bilnøkler.
Flekken og Susanne har alltid ønsket seg vekk fra livet på savannen, og her er muligheten. De blir herr og fru Fred og Amelia Schwindel.

Det nye livet i en liten by i England er ikke problemfritt, men det går ganske bra. Bare de husker å gjemme halene, går med hodeplagg, ikke ler fullt så høyt og lenge som de har lyst til og slutter å grave hull i hagen. Det er heller ikke så lurt å gnikke rumpa mot portstolpen for å markere reviret sitt.
Ellers går livet sin vante gang. Fred lager vitser til smellbong-bongene, og Amelia selger hatter av egg-kartonger. Det kommer to barn (eller valper som de egentlig kalles) til verden og alt er bare fryd og gammen.

Ingen har avslørt dem, selv om alle i nabolaget synes de er en merkelig familie.
Men så reiser de på safaritur i dyreparken, og møter de «ordentlige» hyenene, og da begynner ting å skje.

Hvordan skal dette gå? Kommer de til å bli oppdaget?

En artig bok for barn fra ca. 6 år - 8/9 år, og som de eldste kan lese selv. Full av humor og morsomme situasjoner, som det er helt nødt til å bli mange av når noen som egentlig skulle løpt rundt på savannen og spist kadaver, flytter inn i et stille nabolag!

Hvis du har lyst til å låne bøkene om familien Schwindel, trykk her

Kristin