onsdag 15. juni 2016

"Frank Einstein og antimateriemotoren" av Jon Scieszka

Frank Einstein er en gutt som elsker å forske og finne ut av hvordan ting henger sammen. Han skrur og vrir og lirker og finner opp ting. Fantasien tar ingen ende - han er rett og slett et barnegeni.

Han er så god til å finne opp ting at han har klart å finne opp sine helt egne roboter! Og etter at lynet plutselig slår ned i garasjelaboratoriet til Frank Einstein, blir robotene vekket til live av gnistene!
Frank døper robotene sine Klink og Klank og de blir raskt bestevenner. Og venner er ekstra godt å ha når erkerivalen din fra klassen, T. Edison, plutselig dukker opp og vil stjele ideene dine og ta fra Frank det han er mest fornøyd med å ha funnet opp – nemlig Klink og Klank!

I denne boka er ekte vitenskap blandet med spenning og masse humor! En uimotståelig kjemisk blanding som mange barn i slukealderen kommer til å like.

Det har kommet tre bøker om Frank Einstein og Klink og Klank - andre bok heter «Frank Einstein og elektrofingeren» og tredje bok heter «Frank Einstein og hjerneturboen».
Med andre ord – her det myyye å le av!

Forfatteren av «En pingles dagbok» har selv lest bøkene, og han har sagt dette om Frank Einstein-bøkene: "Jeg skjønte aldri at naturfag kunne være gøy…før jeg leste Frank Einstein. Ungene kommer til å le av denne!»
Hvis du vil lese bøkene om Frank Einstein, trykk her

Marthe