mandag 6. juni 2016

"Den magiske vinteren" av Philip Reeve

En gang hver mannsalder kommer Vintrenes vinter, og da arrangeres det et hundeløp til Nordpolen. Den som kommer først får møte Snøfar og får innfridd et ønske.
Vintrenes vinter er det kaldeste du kan tenke deg, og konkurransen blant hundespannene er knallhard. Det er ikke mange som er igjen til slutt.
Hvordan kan det ha seg at Shen, en liten gutt fra Kina, er med i verdens tøffeste hundeløp sammen med en liten jente og et hundespann bestående av 66 mopser ikledd strikkegensere?
Jo, jeg skal fortelle litt om det, men så må du lese resten i denne boken.

Shen er en liten gutt som ble funnet flytende i en paraply i Sør-Kina havet. Han ble plukket opp av kaptein Brok og mannskapet hans, og har seilt rundt med  dem og levert last i hele verden.
Så går det galt en dag, langt oppe mot nord. Skipet kjører på et isfjell, og de må forte seg å redde lasten før skipet går ned. Lasten består blant annet av 2000 strikkegensere og 66 mops!
Men…kapteinen er ikke en snill mann, og det ender med at Shen blir forlatt i isødet med alle de 66 frosne, små hundene. Han lager gensere til alle ved å klippe av ermene på genserne, men skjønner at han må forte seg å finne hjelp hvis de skal overleve.
Så møter han Sika, og da begynner eventyret, og ingenting blir som før. Shen hadde aldri i sin villeste fantasi kunnet drømme om alt det han nå skal oppleve.

Dette er en skikkelig morsom bok, som også er ganske spennende. Hvem kommer først til Nordpolen, er det professor Fridtjof Fransen med sine robothunder, Helga Hammerfest med isbjørn-spannet sitt, Sir Basil Blære-Bolle fra England med alle sine skitne triks eller kanskje glamour-stjernen Mitzi von Pripp som har frisert huskyene sine så de ser ut som rosa pudler? Og hvordan vil det gå med våre venner, Shen og Sika, og de 66 mopsene?
Boken kan fint brukes som høytlesning ned i 6-7 års alderen, og lese-selv for de litt eldre. Den er ikke en lettlest-bok, men den har tegninger på nesten hver side, stor skrift og lite tekst på hver side, så den er ikke så vanskelig som sidetallet skulle tilsi.

Om du vil låne "Den magiske vinteren", trykk her

Kristin