mandag 15. februar 2016

"Luridiumstyven" av Bobbie Peers

Selv om Boobie Peers har et navn som kanskje høres engelsk ut, så er han en norsk forfatter som bor på Sotra, i nærheten av Bergen.
I fjor fikk han Arks bokhandler pris, stemt fram av over 10.000 barn, for boken «Luridiumstyven».
Det er hans første barnebok, det skal bli 4 av dem, og det er en fantasy - serie. Ikke nok med det, boka er oversatt og solgt til 31 land, og han har allerede fått filmavtale for bok-serien sin.

William Wenton er verdens beste kodeknekker - han vet det bare ikke ennå!

Når vi møter William er han 12 år og bor i Norge og heter William Olsen. Men sånn har det ikke alltid vært.
Egentlig er han engelsk, tidligere bodde han i London, men for åtte år siden skjedde det noe dramatisk. Bestefaren hans forsvant, og William, moren og faren hans var i livsfare.
De måtte forsvinne fra jordens overflate, og ikke tiltrekke seg oppmerksomhet på noen som helst måte. Og derfor havnet de i det kalde nord - i Norge.

Alt har gått bra i åtte år, men så kommer verdens vanskeligste kode på utstilling på museet i hjembyen til William, og klassen til William skal på utstillingen. William har fått streng beskjed om å holde seg sammen med klassen sin, og ikke nærme seg den berømte «Umuligheten», som den heter. Dere kan kanskje tenke dere hva som skjer?
Ingen har klart å åpen den lille kuben noe sted i verden, og nå er det dessverre slutt på å ikke tiltrekke seg oppmerksomhet.

Dette er starten på et fantastisk eventyr for William. Han aner ikke hvilke evner han har og hva han skal være med på. Det blir utrolig spennende, overraskende og fullt av spennende teknologi med roboter, maskiner og kodeknekking.
Flott bok for mellomtrinnet, ypperlig til høytlesning og vi gleder oss både til de neste bøkene og filmen!

Hvis du vil låne "Luridiumstyven", trykk her

Kristin