torsdag 13. mars 2014

"Utrolige dinosaurer" av Jørn HurumNorges eneste dinosaurforsker-Jørn Hurum har for tredje gang laget bok sammen med medforfatter Torstein Helleve, og illustratør Esther van Hulsen.

OG DEN HAR BLITT UTROLIG FLOTT!

“Utrolige dinosaurer” er en faktabok i Leseløve serien. Den forteller oss om 30 utvalgte dinosaurer, to sider om hver av dem, på en enkel men samtidig veldig informativ måte. Den er også den eneste dinosaurboken i vårt bibliotek som er skrevet av norske forskere!

Alle dinosaurene har fått sitt eget navn på norsk, som har sammenheng med utseende eller spesielle egenskaper, som f.eks Støvsugertryne eller Hurtigløper’n. Boka forteller da også hvorfor de har fått akkurat dette navnet, og trekker fram spesielle små faktaopplysninger om hver av dem, som kanskje ikke er det  man har fortalt mest om i andre oversatte dinosaurbøker. Som f.eks at Maiasaura var en god mor, at Masiakasaurus knopfleri var oppkalt etter Dire Straits stjernen Mark Knopfler, eller hvorfor Dromaeosaurus holdt den ene tåen i lufta når den gikk?

Dette  og  mye annet artig får du vite i boken, som er veldig lettlest og med en ryddig og tiltalende layout.  Illustrasjonene er noe for seg selv! Bare se på denne forsiden!

Her har Esther van Hulsen laget noen fantastiske fargerike tegninger av dinosaurer vi aldri har sett maken til. Man har i illustrasjonene også lagt vekt på å fremheve spesialiteter ved hver enkelt dinosaur, slik at noen derfor er tegnet bare med halen og andre bare med tennene.
Et veldig artig utgangspunkt, og en fantastisk fargebruk som har gjort dette til en vakker bok man blir i godt humør av å se i.

Egner seg til dinosaur-nerder i alle aldere, og kan brukes ganske så langt ned i alder, både som selv-lese bok fordi den er en fakta-løve, og som første intro til dinosaurenes verden hvis man velger å formidle den for de aller minste.
Hvis du vil låne denne flotte dinosaur - boken trykk her

Kristin