fredag 3. juli 2020

Sommerles - tipsZidanes dans. Passer for ca. 9 – 13 år
Hva gjør du hvis du spiller Playstation med vennene dine og selveste Zinedine Zidane dukker opp på skjermen og ber deg om hjelp? Masse spenning, fotball og action!


Bøkene om Nelly Rapp. Passer for ca. 6 – 9 år
Endelig har det kommet nye bøker i serien om Nelly Rapp! Nelly må løse et nytt mysterium i hver bok. Disse bøkene er lettlest og akkurat passe skumle for lesere som har knekket lesekoden.


Buffy By er talentfull. Passer for ca. 9 – 12 år
Buffy er supergod i slalåm -faktisk en av de beste. Men familien hennes har ikke penger til ski eller utstyr… Da må Buffy være ekstra kreativ for å få drømmene sine til å gå i oppfyllelse. Denne boken er både litt trist og veldig morsom!


Rikka på ordentlig og forever. Passer for ca. 9 – 12 år
Om å være 10 år og midt imellom å være barn og ungdom – og i hvert fall IKKE forelsket! Om ha en forelder i en annen by, småsøsken og steforeldre – og ikke minst om den nye nabogutten. Og om bestevenninnen Lise, som Rikka har kranglet med – hvordan skal de bli venner igjen?


Ninjakid. Passer for ca. 8 – 12 år
Fra nerd til ninja! Da Nelson våkner opp på 10-årsdagen sin oppdager han ut at han har fått noen helt utrolige ninja-krefter. Han er faktisk den siste ninjaen i verden! Dette blir det mye humor og gøy av!
           

Nico Bravo og Helveteshunden. Passer for ca. 9 - 12 år
Den sesongansatte guttungen Nico Bravo, sfinksen Lula og enhjørningen Buck driver utstyrsbutikken Vulkans Himmelske. Der finner man de magiske tingene man trenger for å ordne opp. Men Nicos verden er i ferd med å bli snudd på hodet, takket være hans siste kunde, Eowulf, etterkommeren av monsterdreperen Beowulf.


Hva er greia med klima? Passer for ca. 6 - 12 år
Radarparet Ole Mathismoen og Jenny Jordahl gjør bokstavelig talt et dypdykk ned i den pågående klimakrisen, og ser nærmere på hva som er i ferd med å skje, hvorfor det skjer, hva som blir konsekvensene og hva som eventuelt kan gjøres.


Det siste mennesket. Passer for ca. 9 - 13 år
En robot som aldri har stilt spørsmål ved reglene, et menneske som ikke burde eksistere, en reise som kommer til å forandre alt ...
Kometen kommer. Passer for ca. 6 - 10 år
Mummidalens innbyggere tror at en komet kommer for å ødelegge jorda. Mummitrollet reiser til et observatorium for å finne ut mer om kometen som er på vei til Mummidalen.


Det forheksede slott: Sort Magi. Passer for ca. 6 - 10 år
Første bok i en lettlest fantasy-serie om de tre jentene Anna, Siri og Karoline. På Dronning Dagmars vei finnes et gammelt mystisk hus som kalles slottet. Hver gang jentene besøker slottet, havner de i en ny og spennende verden.