onsdag 23. januar 2019

"Slubberten" av Arne Svingen


Denne morsomme boken handler om Piffen. Han syns selv at han har den fineste og vakreste familien i hele verden. Verken Piffen, moren eller bestemoren hans bryr seg noe om at huset de bor i er fullt av støvdotter og skitne fotspor, eller at ingen av de har byttet sokker siden i fjor. Piffen og familien hans er med andre ord noen ordentlig slubberter.
En dag sender kongen ut et brev, hvor han forteller at det skal være en konkurranse om hvem som er vakrest i landet. Piffen bestemmer seg for å bli med - han er overbevist om at han kan vinne.
Piffen får høre om noe som heter «skjønnheten innenifra», og Piffen skjønner heldigvis at han trenger litt hjelp – for hva er egentlig «skjønnheten innenifra»?
Piffen drar blant annet til den rikeste og reneste gutten i klassen for å høre hva han bør gjøre for å vinne, og for å finne «skjønnheten innenifra». Besøket ender med at de må brenne sokkene til Piffen i hagen, og bålet lukter sykt tåfis!
Les boken om dere vil finne ut av hvem som vinner konkurransen, og om Piffen noen gang kan bli ren. Veldig morsom bok i serien «Svingens gale verden».

Hvis du vil lese bøkene i "Svingens gale verden", trykk her

Marthe