torsdag 20. september 2018

"Sirkus storfamilie" av Anja Hitz

Rose er 11 år og enebarn. Hun har alltid ønsket seg søsken. Foreldrene er skilt, og hun bor en uke hos mamma og en uke hos pappa. Så får hun plutselig ønsket sitt oppfylt, men det var ikke akkurat sånn det skulle være. Mamma har nemlig fått seg ny kjæreste, «Femmer-Frank», og kan du gjette hvorfor Rose kaller han det? Han har nemlig 5 barn, og de er gærne alle sammen, og Rose vil helst ikke ha noe med dem å gjøre. I begynnelsen, i hvert fall, men...samtidig er det jo litt spennende da.
Hun får jo den søsteren hun har ønsket seg, Max er da ganske kjekk og kikker hele tiden litt ekstra på henne, og tenk om hun får være med når storfamilien skal på tur i en ekte luftballong?

Skilte foreldre og ny familie er det mange barn som opplever. Alle får kanskje ikke like mange nye søsken som Rose, men allikevel kan det nok være mange som kjenner seg igjen.
Ihvertfall når hun forteller om både morsomme og koselige opplevelser, men også noen dager hvor ingenting er ålreit, og det eneste hun ønsker er at hun og mamma og pappa kunne flytte sammen igjen.

Følg med, for det kommer flere i bøker i serien «Jeg og familien min».
Bøkene er oversatt fra dansk, og passer best for de som er omtrent på Roses alder (8-11 år).

Hvis du vil låne "Sirkus storfamilie", trykk her

Kristin