tirsdag 20. juni 2017

"Julius"-bøkene av Martin SvenssonDen første boken om Julius heter "Julius og klassefesten" og den handler om forelskelse: Julius og Linn går i samme klasse. Nå er det kanskje slik at Julius liker Linn. Skal han tørre å spørre henne om hun vil bli sammen med ham? Og hvordan sier man det? Da det skal være klassefest siste helgen før sommerferien, og han får høre at det er en ekte kyssefest, bestemmer han seg for å gjøre alvor av å spørre henne.

Bok nummer to heter "Julius spiller teater". Sommeren er over og Julius har akkurat begynt i fjerde klasse. Julius har ikke sett Linn i det hele tatt gjennom sommeren, og nå lurer han veldig på hva de skal finne på, nå når de er sammen. Julius er litt redd for at det eneste Linn vil gjøre er å spille fotball, for det er ikke Julius så god til. Så hva skal han bli god til?
Så en dag får Julius en god ide. Ideen får han da han ser den beryktede sjørøveren Jack Sparrow i filmene «Pirates of the Caribbean». Han skal nemlig bli filmstjerne! Men den som skal bli filmstjerne må først lære seg å spille teater, og det er ikke alltid så lett…

Tredje bok heter "Julius på sydentur". Julius og familien hans reiser på sydentur til den greske ferieøya Rhodos. Men Julius er ikke særlig glad – Linn har nemlig gjort det slutt med han. Men kanskje det kan hjelpe med litt sol og bading? I syden blir det mange forviklinger og mye moro.

Dette er veldig fine bøker som er morsomme og veldig lett å kjenne seg igjen i. Passer supert for både gutter og jenter, sånn ca fra 7 - 10 år. Håper det kommer flere bøker om Julius!

Hvis du vil låne bøkene om Julius, trykk her

Marthe