mandag 4. august 2014

Serie: "Statsminister Fahr & Sønn" av Lars Joachim Grimstad

Vil du lese noe morsomt?

Da burde du prøve bøkene om Finn Fahr og faren hans, Teddy, som er Norges nye statsminister.

Pappa’n til Finn var så enig med alle som var misfornøyd med alt i Norge at han til slutt dannet sitt eget parti «Merpartiet»,  og jammen vant han valget.

Så nå bor den tidligere taxi-sjåføren i statsministerboligen i Inkognitogaten sammen med de to sønnene og bestemor Baba. Bestemor, som har pusset opp statsministerboligen så den ser ut som Grangkanaria.

 
I den første boken «Barna som forsvant»,  får Finn en ny lillebror. De har nemlig statsbesøk fra Nord-Boresia, og den lille diktatoren pakker rett og slett inn en av alle sine mange sønner og gir til den norske statsministeren. Slik kommer lille Kim-Il-Im til familien Fahr, og får raskt navnet Kimmelim.

Masse morsomme episoder med den rare statsministeren og familien hans, spesielt Kimmelim, og også litt spennende historie.

Det viser seg nemlig at flere og flere barn i hovedstaden forsvinner. Først ekle Store-Jimmy i klassen, men selv om han er en bølle, finner de ut at de må hjelpe til når han bare blir borte.

Finn, Kimmelim og venninnen Sunniva settes på saken.

 

I bok nummer to «Solkongen», skjer det som aldri kunne skje: Norge blir uten olje! Det er slutt, finito, vi pumper ikke lenger opp svart gull! Da blir det ikke lett å være statsminister, eller statsministerens sønner. Når det ikke er dopapir og vannet i dusjen er kaldt.

Og hva er det med svenskene?

Både alvor og spenning i denne boken også, men aller mest en utrolig morsom serie. 

Passer ypperlig til høytlesning for hele familien.

Debutanten Lars Joachim Grimstad har lagd en flott serie for barn, og vi håper det blir flere.
 
Trykk her hvis du vil låne disse morsomme bøkene!
 
Kristin