onsdag 2. april 2014

"Kule motiver: en fotobok kun for barn" av Tarjei Krogh
 Tarjei Krogh har laget en flott fotobok hvor han sier at han vil fortelle barn om bilder han synes er kule, - og det er de!

Boken har et fotografi på annenhver side, fulgt av en liten tekst. Teksten er enkel, slik at barn kan lese den selv. Noen ganger forklarende, andre ganger litt tøysete kommentarer.

Bildene er det viktigste i boken.

Den anerkjente fotografen Tarjei Krogh har fylt boken med fotografier med mange forskjellige motiver. De fleste av dem av helt vanlige, hverdagslige ting eller scener, men allikevel annerledes. Annerledes fordi når profesjonelle fotografer fanger noe i kameralinsene ser de detaljer i motivene som ikke vi andre gjør, og vet å ta bildene akkurat i rette øyeblikk av akkurat de riktige detaljene.

Motivene spenner fra et nyfødt barn til nattehimmelen, snørr under nesa, sommerfugl på et blad og søppel i Italias bakgater. Både svart/ hvitt og farger, nærbilder og panorama.

En bok til å undres over og snakke om, fordi bildene rommer så mye mer enn bare det som slår deg ved første øyekast.

Se på den sammen, både barn og voksne, og nyt bildene. Du er nødt til å bli glad når du ser så flott kunst.

Den kan også være med på å motivere flere barn til å bli like opptatt av bilder i ung alder som Tarjei Krogh selv var. Kanskje en ny stjernefotograf?

(Det kommer snart en bok til – Kule motiver 2 - Vi gleder oss!)
 
Hvis du vil låne "Kule motiver", trykk her
 
Kristin