mandag 22. august 2011

"Når den tredje månen kommer" av Sissel Chipman

Dette er første bok i en fantasy-serie fra den norske forfatteren Sissel Chipman. Steinsirkel-trilogien. Boken starter i nåtid i vår vanlige verden med fetter og kusine Henrik og Emma. Det er sommerferie. Henrik synes at Emma er litt barnslig og har rare påfunn, men blir med henne likevel. – Det skal han angre på.

Emma har en drøm som forteller henne at det finnes en bok på biblioteket som kan gi dem oppskriften på å reise til en annen verden. Henrik tror selvfølgelig ikke på dette våset. Men da de kommer på biblioteket stemmer alt med drømmen. Boken er der, bibliotekaren er mystisk, barna finner oppskriften og klarer å reise til en annen verden.

De kan selvfølgelig reise tilbake når de vil...eller?

Det viser seg fort at alt ikke er som det skal på dette stedet (Lupus). Varulvene herjer i landet. Trollmannen som tok så hyggelig i mot dem er kanskje ikke den han gir seg ut for? Alle går rundt og frykter for den tida da den tredje månen, Binter, kommer opp på himmelen. Den vil bare være der i 9 dager, men i disse ni dagene er magien i landet ekstra sterk, og all trollskap ser ut til å være ute.

Barna får etter hvert (selvfølgelig) en stor oppgave å utføre for å redde noen nye venner. De finner også ut at de besitter både trolldomsmakt og andre egenskaper som de ikke visste om. Men oppgaven er vanskelig, nesten ingen er den de gir seg ut for å være.

En fantasy-bok for de litt yngre leserne, kanskje 10-12 gruppa. Ganske skummelt, noen dør, og det er ikke akkurat en bok som gjør at man blir trygg på ulver! Skikkelig driv, og det gjør det alltid ekstra spennende dette at man lurer på: hvem kan jeg stole på? Er han virkelig snill han som virker snill? Litt som krim nesten, man prøver å finne ut hvem som er på hvilken ”side”.

Finnes boka tilgjengelig på biblioteket. Sjekk her

Kristin