mandag 14. august 2017

"Historien om Kleopatra" av Renate Nedregård

En av verdens mest berømte kvinner har nå fått sin egen bok på norsk.
Kleopatra, Egypts siste dronning og farao, har du hørt om henne?

I denne boken kan du lese om hvordan hun som 18-åring ble dronning av et av oldtidens mektigste riker og måtte gifte seg med sin egen lillebror.
Om hvordan hun ble smuglet inn til den store Cæsar i en tepperull, og med sitt vinnende vesen, vakre utseende og enorme kunnskaper sjarmerte den mektige romeren i senk.
Ikke bare sjarmerte hun Cæsar, hun ble elskerinnen hans, regjerte Egypt og Romerriket sammen med ham, og fikk barn med han.
Om hvordan hun etter Cæsars død, på en listig måte sørget for å få en ny romersk støttespiller i Marcus Antonius, som også ble kjæresten hennes.
Om festene hennes, hvor de fråtset i mat, vin, flotte møbler og klær, og hvor det noen ganger var konkurranse om å bruke mest mulig penger på kortest tid!
(Kleopatra vant, hun slapp en perle i eddik, og drakk den opp, og det var en av vedens største perler)
Om hvordan hun tok sitt eget liv med slangegift etter at hennes elskede Antonius var død.
Ingen skulle få ta den berømte Kleopatra til fange, da ville hun heller dø, enn å bli med som krigs-fange og vises fram i Roma. Hun var bare 39 år da hun døde.

Dette er bare noe av alt det spennende du kan lese om i boka om Kleopatra. En fin biografi om en historisk person det er lett å bli nysgjerrig på.
Og som forfatteren sier: "det finnes ikke en sannhet om Kleopatras liv, man må sette sammen puslebiter". Og det har forfatteren gjort på en fin måte. Det er blitt en god bok med blanding av fakta og litt fri fantasi. Passer ikke for de yngste barna, men er fin for barn på ca 10-11 år og oppover.

Hvis du vil låne boken om Kleopatra, trykk her

KNP