torsdag 23. juni 2016

"Jakten på Jungelens dronning" av Jørn Lier Horst

Detektivbyrå nr. 2 har fått enda en ny sak!
Tiril og Oliver er denne gangen på leting etter bestefaren som har forsvunnet i jungelen.
Og hvem er Jungelens dronning? Dette blir en farlig og heseblesende jakt gjennom jungelen, og i tillegg har de den farlige Toffen – ligaen i hælene!

Dette er en spennende historie som er skrevet som en aktivitetsbok hvor leseren selv må ta del i historien og hjelpe til å finne gullskatten og løse koder og følge ledetråder.
Veldig spennende og overraskende! Mange fine tegninger og passer for barn i alderen ca. 6-11 år. Det har til sammen kommet 11 bøker i serien om «Detektivbyrå nr. 2», og de er utrolig spennende!

Hvis du vil låne bøkene i denne serien, trykk her

Marthe

"Miles og Niles: Kugalskap" av Jory John og Mac Barnett

Dette er første bok i serien om Miles og Niles og den handler blant annet om hvordan de blir venner.

Miles Murphy er en velkjent pøbel, han er faktisk den beste pøbelen noensinne. Når han mot sin vilje må flytte til den kjedelige Slumredal (kjent for kuer!), regner han med at han er den eneste og i hvert fall beste pøbelen på mils omkrets. Spesielt på den nye skolen han skal begynne på. Men det er et problem: det finnes allerede en pøbel på den nye skolen til Miles, og han er faktisk en SUPERGOD pøbel ved navn Niles!

Dette er en latterlig morsom bok full av kuer, vennskap og pøbelstreker. Heldigvis kommer det flere bøker i denne serien, bare å glede seg.

Hvis du vil låne "Kugalskap", trykk her

Marthe

"Vampyrvarsel" av Anna Holmström Degerman

Jonas forteller vampyrhistorier for klassen. Titti synes det er skummelt. Neste helg, på halloween, skal hun kle seg ut som Bamse. Irma prøver å overtale henne til å velge et litt skumlere kostyme.
Titti tenker på vampyrer hele dagen og om kvelden får hun ikke sove. Derfor ser hun ut av vinduet da et flyttelass med en stor firkantet ting blir båret inn i etasjen under. Og en mørk skikkelse med lang kappe følger med. Det må bare være en vampyr.
Titti og vennene legger ut hvitløk, har med seg kors i sølv og skriver vampyrvarsel i alle blokkene. De blir mer og mer overbevist om at det er like før vampyren biter noen…

Spennende bok for småskolen. Fin til høytlesing.

Hvis du vil låne "Vampyrvarsel", trykk her

"Klementina" av Sara Pennypacker

Dette er første bok om Klementina. Og i denne har hun en skikkelig dårlig uke. Det meste som kan gå galt, gjør det, uten at Klementina mener det sånn.

Filippa får lim i håret, og Klementina skal hjelpe henne å rydde opp i det, og plutselig har Filippa helt kort hår, skamklipt kan man si. For å bedre på det, farger de det rødt med tusj. Og når det ikke hjelper, klipper og farger Klementina håret sitt grønt. Moren til Filippa flipper ut, og familien til Klementina blir også bekymret.
I tillegg skjer det ville og gale ting gjennom hele boka.
Det blir så ille at når Klementina overhører en telefonsamtale der moren sier at en er nok, tror hun at de har tenkt å kvitte seg med henne. Men har de det, egentlig?
Morsom bok om jenta som alltid trøbler det til, fordi hun får så mange gode ideer. Passer for småskolen, både til egenlesing og høytlesing. Det har kommet syv bøker i serien om "Klementina".

Hvis du vil låne bøkene om Klementina, trykk her



onsdag 15. juni 2016

"Frank Einstein og antimateriemotoren" av Jon Scieszka

Frank Einstein er en gutt som elsker å forske og finne ut av hvordan ting henger sammen. Han skrur og vrir og lirker og finner opp ting. Fantasien tar ingen ende - han er rett og slett et barnegeni.

Han er så god til å finne opp ting at han har klart å finne opp sine helt egne roboter! Og etter at lynet plutselig slår ned i garasjelaboratoriet til Frank Einstein, blir robotene vekket til live av gnistene!
Frank døper robotene sine Klink og Klank og de blir raskt bestevenner. Og venner er ekstra godt å ha når erkerivalen din fra klassen, T. Edison, plutselig dukker opp og vil stjele ideene dine og ta fra Frank det han er mest fornøyd med å ha funnet opp – nemlig Klink og Klank!

I denne boka er ekte vitenskap blandet med spenning og masse humor! En uimotståelig kjemisk blanding som mange barn i slukealderen kommer til å like.

Det har kommet tre bøker om Frank Einstein og Klink og Klank - andre bok heter «Frank Einstein og elektrofingeren» og tredje bok heter «Frank Einstein og hjerneturboen».
Med andre ord – her det myyye å le av!

Forfatteren av «En pingles dagbok» har selv lest bøkene, og han har sagt dette om Frank Einstein-bøkene: "Jeg skjønte aldri at naturfag kunne være gøy…før jeg leste Frank Einstein. Ungene kommer til å le av denne!»
Hvis du vil lese bøkene om Frank Einstein, trykk her

Marthe

"Dyrene i Bfrika" av Bjørn F. Rørvik

Dette må vel nesten være en av de aller morsomste billedbøkene som har kommet i år!
Kanskje ikke så rart når det er forfatteren av «Bukkene Bruse på badeland» som er på ferde igjen.

Her er det moro og gøy for alle i alle aldre!
I denne boka får vi møte alle de rare og morsomme dyrene som bor i landet Bfrika gjennom gåter med mange ordspill, og alle handler om dyr. Og tro meg – dette er dyr som man mest sannsynlig ikke har hørt om før. Får vi håpe da.
Denne boka vil få deg til å le høyt både av teksten og av tegningene!

Om du vil låne «Dyrene i Bfrika», trykk her

Marthe

"Wilfred redder verden" av Georgia Pritchett

Wilfred er en gutt som er ganske redd for ganske mye. Han har til og med laget forskjellige lister over ting som han er mest redd for. En av listene ser sånn ut:

•Utstoppede dyr.
•Kravlekryp med trillioner av bein
•Kravlekryp som har viftende følehorngreier
•Sjøuhyrer
•Peanøttsmør som setter seg fast i
•Parykker
•Rulleskøyter
•Heiser
•Snurrebarter
•Høyhalsede gensere
•Vikinger

Og dette er bare NOEN av tingene Wilfred er redd for.
Men det Wilfred er aller mest redd for av alt, er onde diktatorer som vil ta over hele verden.
Og det som er ganske rart er at den nye naboen til Wilfred nettopp er en diktator som vil ta over hele verden!!!
Plutselig er verdens mest engstelige gutt nabo med verdens ondeste mann. Veldig rart.
Det som er enda rarere er at det virker som ingen andre enn Wilfred forstår hvor slem den nye naboen, Alan, er. Så nå er det opp til Wilfred å redde verden fra verdens ondeste mann.

Den andre boka om Wilfred heter «Wilfred og sjørøveren» og der har den onde naboen Alan blitt sjørøver med skikkelig onde sjørøverplaner!
Begge bøkene er utrolig morsomme, både for de som kan lese selv, og også for de voksne om de leser den høyt. Bøkene er også lette å lese og veldig fine for ferske lesere med mange tegninger og stor skrift.
Om du vil låne bøkene om Wilfred, trykk her

Marthe


lørdag 11. juni 2016

"Milla bestemmer" av Selma Lønning Aarø og Tiril Valeur

Milla lurer på hvorfor hun alltid må gjøre som de voksne sier. Hun må rydde og skynde seg og spise middag når hun helst vil lese. Hun klager til mamma, og mamma sier at det ikke er så lett å være voksen heller. Men hvor vanskelig kan det egentlig være?

Da kommer mamma med et forslag. Magnus og Milla får være voksne og bestemme alt for en uke. De får mammas bankkort og koden hennes. Mamma og pappa får være barn.
Og hvordan det går? Ikke helt som Milla hadde tenkt i hvert fall.
Passer for småtrinnet. Herlig tekst og flotte illustrasjoner.

Hvis du vil lese boken om Milla, trykk her

"Da jeg var lykkeligst i verden" av Rose Lagercrantz

Her kommer tredje bok om Danni, som vi tidligere har møtt i bøkene "Mitt lykkelige liv" og "Hjertet mitt hopper og ler".

Det er nest siste skoledag i førsteklasse, og alle rydder og gjør ferdig ting og pynter til avslutningsfesten dagen etter. Danni skal akkurat til å gjøre ferdig boka si om hvorfor hun er så lykkelig, da det banker på døra til klasserommet. Det er rektors sekretær, og hun har en kjempetrist beskjed til Danni. Pappaen hennes er blitt påkjørt av en bil og ligger i koma på sykehuset. Det blir en fæl dag, men heldigvis klarer Danni og mormor å finne en bra løsning på en sommerferie som blir helt annerledes enn planlagt.
Passer for småtrinnet og for alle andre som trenger en oppmuntring.

Hvis du vil låne bøkene om Danni, trykk her

"Sceneskrekk" av Maja Lunde

Det finnes de som bare ER kule. Markus, for eksempel. Han har smilehull i venstre kinn og skolens hardeste skuddfot. Eller Cornelia, som har silkehår og beveger seg som om hun står på en scene, selv når hun skal på do. Så finnes det de som er enda kulere. Sånne som oss. Helena, Alfred, Ivan og meg. Vi er så kule at ingen har oppdaget det ennå! Men det er bare et spørsmål om tid. Det er i hvert fall det Helena sier.

Dette er første bok i serien "Verdens kuleste gjeng" og hittil har det kommet tre bøker i denne serien: andre bok heter "Kokkekaos" og tredje bok heter "Snill, snillere, snillest".

Om du vil låne noen av bøkene i denne serien, trykk her





mandag 6. juni 2016

"Den magiske vinteren" av Philip Reeve

En gang hver mannsalder kommer Vintrenes vinter, og da arrangeres det et hundeløp til Nordpolen. Den som kommer først får møte Snøfar og får innfridd et ønske.
Vintrenes vinter er det kaldeste du kan tenke deg, og konkurransen blant hundespannene er knallhard. Det er ikke mange som er igjen til slutt.
Hvordan kan det ha seg at Shen, en liten gutt fra Kina, er med i verdens tøffeste hundeløp sammen med en liten jente og et hundespann bestående av 66 mopser ikledd strikkegensere?
Jo, jeg skal fortelle litt om det, men så må du lese resten i denne boken.

Shen er en liten gutt som ble funnet flytende i en paraply i Sør-Kina havet. Han ble plukket opp av kaptein Brok og mannskapet hans, og har seilt rundt med  dem og levert last i hele verden.
Så går det galt en dag, langt oppe mot nord. Skipet kjører på et isfjell, og de må forte seg å redde lasten før skipet går ned. Lasten består blant annet av 2000 strikkegensere og 66 mops!
Men…kapteinen er ikke en snill mann, og det ender med at Shen blir forlatt i isødet med alle de 66 frosne, små hundene. Han lager gensere til alle ved å klippe av ermene på genserne, men skjønner at han må forte seg å finne hjelp hvis de skal overleve.
Så møter han Sika, og da begynner eventyret, og ingenting blir som før. Shen hadde aldri i sin villeste fantasi kunnet drømme om alt det han nå skal oppleve.

Dette er en skikkelig morsom bok, som også er ganske spennende. Hvem kommer først til Nordpolen, er det professor Fridtjof Fransen med sine robothunder, Helga Hammerfest med isbjørn-spannet sitt, Sir Basil Blære-Bolle fra England med alle sine skitne triks eller kanskje glamour-stjernen Mitzi von Pripp som har frisert huskyene sine så de ser ut som rosa pudler? Og hvordan vil det gå med våre venner, Shen og Sika, og de 66 mopsene?
Boken kan fint brukes som høytlesning ned i 6-7 års alderen, og lese-selv for de litt eldre. Den er ikke en lettlest-bok, men den har tegninger på nesten hver side, stor skrift og lite tekst på hver side, så den er ikke så vanskelig som sidetallet skulle tilsi.

Om du vil låne "Den magiske vinteren", trykk her

Kristin