torsdag 9. januar 2014

"Krise - Kristine er en katastrofemagnet" av Joanna Nadin


…og det er hun! Hun bare slumper til å være der når det oppstår kriser, mener hun selv da, men alle andre ser nok at det er Kristine selv som er skyld i katastrofene.

Hun er en jente som får litt for mange geniale ideer, og da skjer det ting hun ikke har helt kontroll på.
Som at kusinen hennes, Anne Louise Fiin-Olsen med de lange lyse krøllene plutselig ikke har hår i det hele tatt, eller at hunden til fru Tangerud går rundt med en babycall i magen og “synger” russiske sanger eller at Kristine skylder mamma penger for en telefonsamtale til India.

Det bare ble sånn – fordi hun er en katastrofemagnet!

Kristine har sittet 27 ganger i ulydigstolen utenfor kontoret til rektor dette året, og nå er han utrolig lei av å se henne der.

Boken om Kristine er oversatt fra engelsk. Den består av tre små historier, som alle er like sprø og morsomme. Den er illustrert og har ganske stor god skrift, men den er derimot ikke lettlest.


Setningene i fortellingen er veldig lange (noen på nesten en hel side!), fulle av digresjoner, forklaringer og “hopp og sprett”. Dette gjør det til en vanskelig bok å lese selv, siden målgruppen er ganske små barn ned i 6-8 års alderen.
En litt øvet voksen formidler er nok en fordel, men da får man en morsom høytlesningsstund.

Artig bok om en litt sprø, “finne på” unge, som kanskje er litt i slekt med både Emil, Marikken, Nikolai, Hedvig og Rampete Robin.
 
Hvis du vil låne boken om Krise - Kristine, trykk her
 
Kristin