mandag 16. mai 2011

Bøkene om Hedvig av Frida Nilsson











Hedvig bor i Huttaheiti, er nabo med ingen, og er en liten slyngelunge. I første bok begynner hun i 1. klasse og gleder seg til alt som skal skje på skolen, og der skjer det mye, med god hjelp fra Hedvig selv. Hun både forgifter en klassekamerat og klipper piggsveis til skolebildet, og masse andre spell. En god gammeldags Emil-type.

I bok nr 2 går hun i 2. klasse, og nå er det hestefeber blant jentene i klassen. Og når alt man ønsker seg her i verden er en hest, og pappa kommer hjem med verdens mest håpløse esel, hva gjør man da?? Jo, da blir man litt rammet av ”ljugesjuken”, og forvandler eselet til flere flotte hvite hester!.....men sannheten må fram, og hva skjer da?

I foreløpig siste bok om Hedvig ser hun fram til en grusomt kjedelig sommer alene, og ikke nok med det, farmor blir rammet av en propp i hjernen og er absolutt ikke som hun pleier.
Så dukker Steken opp!, og ingenting blir slik Hedvig hadde trodd. Steken har nemlig nesten like mange gode innfall som Hedvig, og store planer for hvordan de skal få tatt den narkomane naboen som er så slem mot katten sin. Litt alvor også i denne siste boken, siden farmor blir syk, men det er skrevet på en så flott måte, og er noe som burde leses av alle som er i samme situasjon.
Flotte bøker, som allerede har skaffet seg mange trofaste lesere som venter på neste bok om denne herlige jenta.

Sjekk om bøkene er inne på biblioteket her

Kristin